Русе като столица на книгопечатането 1864-1948 (ISBN: 9789549769357)

Русе като столица на книгопечатането 1864-1948 (ISBN: 9789549769357)

от 25,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиБългарска история, История, Военна история
Езикбългарски
Брой страници400
Тегло869

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Иво Жейнов - историк, доктор по книгознание и библиография. Автор и съставител на 12 книги, над 60 брошури, студии и статии, предговори, а също на документални филми, изложби и статии в периодичния печат. Един от основните принципи в изследванията му е: "Факти, а не белетристика".

Монографията е конструирана върху респектиращ обем писмени източници. Привлечени са архивни материали от най-представителните национални сбирки. От известна гледна точка монографията на Иво Жейнов има характер на енциклопедия. В нея надлежно са изброени и описани стотици отделни топоси на българските книжовни практики, битували в културното пространство на Русе от средата на XIX до средата на XX век - печатници, вестници, издателства, издатели, библиофили, книжарници, производство на формуляри, разпространение на картицчки и рекламни материали и т. н.
Книги и писатели, печатници и издатели, библиомани и библиотеки, книжари и книжарници - това са основните "герои" на пространния и проникновено детайлизиран сюжет на книгата, в която големите теми за структурата и тематичните профили на издателската продукция уютно съжителстват с малките теми за пощенските картички, търговските марки в книжната индустрия, кварталната книжарница, личната биботека, печатането на канцеларснки материали.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^