Русенският балет и Асен Манолов. Подстъпи, формиране, развитие (2011)

Русенският балет и Асен Манолов. Подстъпи, формиране, развитие (2011)

от 10,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиКино, филм, театър, Музика
Езикбългарски
Брой страници452
Тегло541

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Настоящето изследване е съсредоточено върху развитието на балетното изкуство в Русе. В трудовете за балета в България са анализирани предимно процеси и творци в столичните трупи. Балетната дейност извън столицата е изследвана частично.
Намеренията на изследването са да бъдат издирени и проучени по възможност всички русенски публикации за балетното изкуство в града, да бъдат събрани данни и се съхрани паметта за реализираните до края на 60-те години балетни постановки.
Хронологичните рамки на труда обхващат близо един век - от края на 60-те години на XIX век до края на 60-те години на ХХ век.
Акцент в изследването са първите балетни постановки, които маркират първия пероид от развитието на Русенския балет, когато там твори Асен Манолов - хореограф без професионално образование по "Балетна режисура", но с многогодишен артитичен опит и интуитивен усет за режисура, хореография и сценография.
Целта е да се възстанови една епоха, свързана с изграждането на балетното изкуство в Русе и с неговия "златен" период в творчеството на хореографа Асен Манолов да се изведат различими тенденции и се потърсят съпоставки и с другите балетни трупи в страната.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^