Руский язык в морском бизнесе (2007)

Руский язык в морском бизнесе (2007)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиЕзици, Езици, Речници, Учебник
ЕзикРуски
Брой страници12

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Учебникът е предназначен за студентите от специалностите "Корабоводене", "Технологии и управление на пристанищата и флота" и "Речно корабоплаване" във ВВМУ "Н. Й. Вапцаров". Той е подходящ и като основно учебно помагало в морските гимназии, а също така и за всички, които се занимават с морски бизнес.
В увода се дава най-обща представа за руския език и историческите му връзки с българския, както и основните особености на руската графика и произношение.
Първата част – "Общий курс", се състои от 17 урочни единици, в които в системен вид са представени най-характерните особености на руската морфология. Представени са особеностите на съществителното име (род, число, падеж, склонение), значенията на падежите без предлози и употребата им с предлози, и най-общите особености на прилагателното име и глагола. В приложение е дадено склонението на местоименията. Граматичните теми са разработени върху лексика, свързана с корабоплаването и морския бизнес. Всяка урочна единица включва и лексична тема, отразяваща ежедневното и професионално общуване.
Втората част (18-26 урок) – "Судоходство и морской бизнес", е посветена на проблематиката на морския бизнес, а третата част (27-30 урок) –"Судоходство по Дунаю", разглежда корабоплаването и търговския бизнес по река Дунав.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^