Руските славянски комитети в България (2014)

Руските славянски комитети в България (2014)

от 13,50 лв 5 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиБългарска история, История, Военна история
Езикбългарски
Брой страници440

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Настоящата книга си поставя за цел изясняване на ролята на славянофилското движение в Русия и по-конкретно тази на славянските комитети в равитието на българското възрожденско общество от Кримската война до Освобождението на България. - Разглеждат се процеси, свързани с църковното и просветното движение в нашите земи, както и връзките на славянските общества с борбите на българите за национално освобождение. Изследването се стреми към осветляване на някои дискусионни моменти в българо-руските отношения през разглеждания период.

Старае се да даде отговор на въпроси като формирането на българската възрожденска и следосвобожденска интелигенция и ролята на руското образование, отношението към Екзархия, решенията, свързани с българското националноосвободите лно движение и Руско-турската освободителна война. Контактите продължават и след 1878 г. , но в условията на свободна България те се изграждат по нов начин. В немалко случаи те се обуславят от политическите отношения между двете държави и се изграждат по нов начин.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^