Ръководство по хирургия с атлас Т. II: Основи на хирургията (2012)

Ръководство по хирургия с атлас Т. II: Основи на хирургията (2012)

от 49,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиМедицина
Езикбългарски
Брой страници480

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Изучаването на общата хирургия е задължителна база за всеки млад хирург, независимо от по-нататъшната негова специализация. Настоящата книга има за цел да даде основни познания, свързани с изследването на пациента и оценката на оперативния риск, както и подготовката му за операция. Наред с това са описани асептиката и антисептиката, организацията на работа в операционния блок, основните хирургически манипулации и похвати. Широк кръг специалисти представят характеристиката на механичните рани, на слънчевите увреждания, травматизма, шока и първата помощ при остри животозастрашаващи състояния, промените при кръвотечение и хемостаза, особеностите на хирургичната инфекция и анестезията при хирургични пациенти.
Представена е характеристиката на основни състояния, свързани с анестезията и интензивното лечение - хомеостаза, хранене и метаболизъм, абдоминален компартмен синдром. Специално внимание е отделено на проблемите трансплантация, болка, някои юридически и деонтологични проблеми, новите технологии в хирургията.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^