Ръководство за решаване на наказателноправни казуси (2014)

Ръководство за решаване на наказателноправни казуси (2014)

от 10,80 лв 4 оферти

Още оферти

Описание
Ключови думиПраво
Езикбългарски
Брой страници128

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

В изданието са дадени насоки за решаване на казуси, които поставят въпроси за приложението на материалното наказателно право. Такива казуси се решават в хода на подготовката на студентите по дисциплината „Наказателно право на Република България, при полагане на семестриални и държавни изпити и изпити за постъпване на работа в органите на съдебната власт или за придобиване на адвокатска правоспособност. Предложени са алгоритъм за решаване на най-често срещаните наказателноправни казуси, възможна структура на изложението и обосновка на решението по тях. Целта на авторите е да провокират читателите към преосмисляне на придобитите знания в областта на наказателното право през призмата на реални житейски ситуации, пресъздадени под формата на казуси, да ги улеснят в подготовката за полагане на изпит под формата на решаване на казус и в по-нататъшната им професионална реализация.

-------------

Лазар Груев е професор по наказателно право в ЮФ на СУ „Св. Климент Охридски, доктор по право. От 2003 до 2007 г. е съдия в Конституционния съд. През 2007 г. е избран за председател на Върховния касационен съд.

Ралица Илкова е главен асистент по наказателно право в ЮФ на СУ „Св. Климент Охридски, доктор по право.
Лазар Груев и Ралица Илкова са автори на три издания на сборници с казуси по наказателно право (2005, 2007 и 2013 г. ).
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^