Ръководство за упражнения по анализ на стопанската дейност (2005)

Ръководство за упражнения по анализ на стопанската дейност (2005)

от 10,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиБизнес, Бизнес, Икономика, Икономика
Езикбългарски
Брой страници220
Тегло205

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Настоящото ръководство по анализ на стопанската дейност (АСД) е разработено като допълнение към учебника по АСД. В него се представят методики за анализ и конкретното им приложение при изследване на икономически процеси и явления и отразяващите ги показатели в определени, избрани теми и области.
Целта на ръководството е да подпомогне по-пълното и задълбочено усвояване на методическата последователност, методите и средствата на анализа. Използването на тези средства дава възможност да се установят трайни и закономерни изменения в някои показатели и да се изрази количествено въздействието на факторите, предизвикали настъпилите промени. От тук следват и възможностите за решаване на някои проблеми чрез разкриване на резерви за по-добро използване на материалните, финансовите, трудовите и други ресурси за постигане на по-висока ефективност на производствено - стопанската дейност (ПСД).
Независимо, че основното предназначение на Ръководството е да осигури ефективно провеждане на семинарните занятия по АСД, решените задачи могат да се използват в методически аспект от специалисти от различни организации, занимаващи се с анализ на показатели, характеризиращи осигуряването на ПСД с ресурси и тяхното използване, или оценяващи разходите, резултатите и ефективността от дейността на организацията.
Ръководството може да се използва при разработване на курсови задачи и курсови работи по АСД, както и за провеждане на анализи на състоянието в конкретни направления (активи, разходи, приходи, финансов резултат и т. н. ) за организации, обект на изследване в дипломни разработки.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^