Самоучител по китайски бойни изкуства (2003)

Самоучител по китайски бойни изкуства (2003)
Описание
Ключови думиСпорт
Брой страници384

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Обикновено Ушу се разделя на три основни категории:
1. Бой с въображаем противник или упражнения за не¬въоръжена ръка. Днес съществуват хиляди стилове на практикитесневъоръже наръка. всекиоткоитосъссвои
собствени черти.
2. Упражнения с оръжие.
Съществуват редица оръжия, които се използват в Ушу. повечето от тях с древен произход.
а) Дълги оръжия - копие, тояга и ятаган.
б) Къси оръжия - меч. широк меч и кама
в) Двойни оръжия - два меча. две куки. и две ками. Двете оръжия може да са от различен Вид. като широк меч и щит. едното за защита, другото - за атака.
3. Комбинирани упражнения.
Изпълнявани от двама или повече партньори, упражненията за двубои се делят на три класа:
а) двубои с невъоръжени ръце:
б) двубои с оръжие.
См двубой на невъоръжена ръка срещу оръжие
В настоящия Самоучител Ви предлагаме следните базови упражнения :
Упражнения за раменете и ръцете: Упражнения за краката: Упражнения за кръста; Упражнения за форми на ръцете и за удари; Позиции на краката и стъпки; Упражнения за подскоци; Упражнения за равновесие; Комбинирани упражнения; На какво да се обърне внимание в тренировките
Като изкуство с многовековна история, Ушу е извънредно богато по своето съдържание и твърде разнообразно по своите форми. Редовната практика на Ушу влияе благотворно не само върху мускулите и костите, но и Върху нервната, дихателната и сърдечно-съдовата система. Поради това Ушу се препоръчва широко като ефективно средство за поддържане на здравето и за лекуване на хроничните заболявания.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^