Сблъсък на пазари (2009)

Сблъсък на пазари (2009)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиЧуждоезична, Икономика, Икономика
Езикбългарски
Брой страници344

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

* Кризата идва

Световната икономическа криза наближава. Фактите говорят, че до 2010 година балонът на глобализацията ще се спука и ще предизвика драматични последствия сред голяма част от населението на Земята: радикално обезценяване на спестяванията и социалните осигуровки, експлодиране на разходите, крах на световната търговия. С много примери и аргументи уважаваният професор по икономика и експерт по борсова търговия Макс Оте анализира причините за сътресенията в икономиката и посочва начините за оцеляване на всеки един от нас.

* Сблъсък на пазари

"Сблъсък на пазари" анализира поведението на пазарните участници в епохата на глобална икономическа промяна и посочва начина за действие на всеки от тях. Книгата има голямо практическо приложение за инвестиционните стратегии бизнес подходите и формирането на политиките. Д-р Ел-Ериан, един от най-уважаваните и талантливи икономисти на нашето време, пи предоставя инструментите, с които да тълкуваме пазарите, да се възползваме от промените и да управляваме рисковете.
Предстои важно прегрупиране на икономическата власт, епохалната трансформация предизвиква конфликти между вчерашния и утрешния ден. В следване на новата посока инфраструктурата трябва да бъде осъвременена. Авторът разглежда скритите движещи сили на дългосрочните промени и ни посочва как трябва:

да мислим за новите възможности и рискове;
да конструираме добре диверсифицирани и интернационализирани портфейли;
да защитим портфейлите си от новите източници иа системен риск;
да отчитаме влиянието на централните банки и финансовите политики в целия свят.

"Сблъсък на пазари" спечели престижната награда на Financial Times/Goldman Sachs за 2008 година, която се връчва ежегодно на най-добрата икономическа книга в САЩ. Книгата е бестселър на New York Times и Wall Street Journal. Нейният автор, д-р Ел-Ериан, е обявен за икономист на 2008 година от Orange County Business Journal и за един от десетте най-влиятелни европейци в Америка според класацията на Financial News. Той е изпълнителен директор на PIMCO, една от най-големите и най-уважавани компании за управление на инвестиции в света и експрезидент на HMC – компанията, която управлява фондацията на Харвардския университет. Д-р Ел-Ериан е бил преподавател в Harvard Business School и заместник-ковчежник на университета.
"Сблъсък на пазари" е задълбочен анализ за последните глобални събития, призив за действие към инвеститорите и икономическа прогноза за бъдещето. Авторът разработва в детайли елементите от един план за действие и акцентира върху факторите, които могат да доведат до скъпоструващи пазарни инциденти. Изтъквайки предизвикателствата пред световните пазари, той ни съветва как да спечелим от кризата и да преодолеем неизбежните сътресения, които я съпътстват.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^