Сборникъ. Книги, статии и материали за София, Столична община и Етрополе (2012)

Сборникъ. Книги, статии и материали за София, Столична община и Етрополе (2012)

от 30,00 лв 3 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиБългарска история, История, Военна история
Езикбългарски
Брой страници848

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Александър Тацов е една от забележителните личности на София и България от първите десетилетия на ХХ в. , за която винаги може да се мисли, говори и пише с удоволствие и истинско преклонение. Високо образован, винаги професионално реализиран, призван в новаторството, обществено значим и етичен, той оставя след себе си редица успешно завършени дела, въпреки преждевременната си кончина.
Пред нас е едно издание, създадено с любов, признателност и ясно съзнание за достойното, отговорното и значимото в живота на Александър Тацов. Оценявайки високо своето дело, неговите наследници, които са съставители и издатели на сборника, още в пилотния му вариант, са го предоставили за ползване на различни институции и библиотеки. Един пример за съхранена родова памет и преклонение пред заслужилия предшественик, който не бива да остане без подражание в нашето модерно и бързащо съвремие.
В първия раздел на сборника са представени тематично всички публикации на автора за историята на Софийското общинско управление и "великом граде Етрополиа". Основно място в изданието заема монументалното историческо изследване "Етрополе във вековното си минало" - неиздаден ръкопис на Ал. Тацов. Ръкописът е плод на 40 годишно изследване на археологията, ономастиката, генеалогията, етнологията и етнографията, рударството и металургията, църквите и манастирите, етрополската книжовна калиграфска и просветна школа, учебното дело, революционното движение, стопанското развитие на Етрополе.
Сборникът съдържа и още една неиздавана ръкописна книга на автора - сага за известна фамилия от Горунака край Етрополе, в която са вплетени важни исторически събития за града и района.
В приложение на изданието са представени многобройни факсимилета, снимки и преписи, свързани с живота и делото на Александър Тацов.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^