Седемдесетте велики пътешествия в историята (ISBN: 9789543201624)

Седемдесетте велики пътешествия в историята (ISBN: 9789543201624)

Седемдесетте велики пътешествия в историята (ISBN: 9789543201624)

от 72,00 лв 2 оферти
Описание
Ключови думиИстория
Езикбългарски
Брой страници304

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Под редакцията на Робин Ханбъри-Тенсън Марко Поло, Фернандо Магелан, Дейвид Ливингстън, Амелия Еърхарт, Нийл Армстронг: това са някои от най-великите пътешественици на всички времена. \"Седемдесетте велики пътешествия в историята\" разказва тяхната история, а и на много други, като описва епичните откривателски пътувания и разкрива движещите стимули на най-неустрашимите изследователи.
От удивителната миграция на най-далечните ни предшественици от Африка към света до най-последните пътувания в космоса - пред нас се разкрива цялата история на изследователските пътешествия. В древността ще вървим по следите на Александър Велики до Инд и след Ханибал през Алпите; през Средните векове ще пътуваме с мюсюлманските и християнските поклонници и ще следваме Чингис Хан и Ибн Батута. Ренесансът довежда Колумб в Америка и открива околосветските плавания. През ХVІІ в. и ХVІІІ в Тасман, Беринг и Кук попълват много от белите петна на световната карта, а през ХІХ в. започват пътешествията с научни цели, най-прочутите сред които може би са тези на Фон Хумболд и на Дарвин. И накрая през съвременността са достигнати най-негостоприемните кътчета на земята - включително двата полюса и най-високия връх в света - и са покорени нови стихии.
Тук са събрани човешки истории на велик триумф и успех, но също така на ужасяващи трудности, трагедии и удивителен кураж пред злощастията, които се изправят на пътя на човешките усилия. Освен това са представени всички възможни причини за пътешествия - от миграцията до мистицизма, от любопитството до завоеванията. Всяко едно от тези пътешествия оказва влияние, което отеква през вековете.
Със стотици вълнуващи фотографии, картини и потрети, плюс специално поръчаните карти, \"Седемдесетте велики пътешествия в историята\" е книга за онези, които се възхищават от живота и личностите на първите, изследват неизследваното и се отправят в неизвестното и както никоя друга творба съживява романтиката и кара читателя да усети истинския трепет от пътуването.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^