Сексуалният фактор в световната политика (ISBN: 9789543210138)

Сексуалният фактор в световната политика (ISBN: 9789543210138)

Сексуалният фактор в световната политика (ISBN: 9789543210138)

от 7,20 лв 4 оферти
Описание
Ключови думиПолитика, Социология
Езикбългарски

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Книгата "Сексуалният фактор в световната политика" бе замислена като опит да се разкрие непосредственото влияние на човешката натура и нейните по-първични импулси върху висшите политически материи, и по-специално - международната политика. Интересът към темата се зароди у автора от изучаването на историята на международните отношения, където много често решаващите събития - войни, драми, трагедии, революции - се пораждат в обстановката на борба на страсти, желания и амбиции, в това число и най-интимната област на човека.

И тъкмо защото е най-интимна, тя е може би най-социална и общочовешка, чрез междуполовите отношения се заражда човешкият живот, в тази сфера се формира човешката личност, нейната система от възприятия и нагласи, ценности и качества на характера. С други думи - всичко, което задвижва онзи социапно-психически механизъм, който наричаме вземане на решения.

Авторът, проф, д-р Евгени Александров, е специалист в областта на международните отношения. Той с готовност признава, че не е медик, сексолог и даже социолог, но претендира да познава историята и политиката на страните, заедно с мотивацията на хората, които ги осъществяват. И макар че тази мотивация е свързана далеч не само с човешката сексуалност, този твърде важен природен елемент зримо и незримо присъства в междучовешките и международните отношения. Нека се надяваме, че неразгаданите тайни на човешката природа ще стават все по-малко, причините за едно или друго събитие - по-прозрачни, и в крайна сметка историята ще стане "по-управляема" и предвидима в полза на човешкия род.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^