Семейно и наследствено право (ISBN: 9789547307100)

Семейно и наследствено право (ISBN: 9789547307100)

Семейно и наследствено право (ISBN: 9789547307100)

от 9,80 лв 2 оферти
Описание
Ключови думиПраво
Брой страници280

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Пето преработено и допълнено издание

С приемането на новия Семеен кодекс беше предприета дългоочакваната реформа на българското семейно право. Промените в уредбата са съществени и засягат почти всички семейноправни институти. Усложнената уредба на имуществените отношения между съпрузите допуска избор между три възможни режима - на общност, на разделност и съобразно сключен брачен договор. Правилата за развода вече не са така рестриктивни. Осиновяването е уредено като единен институт, обхващащ както \"вътрешните\", така и \"международните\" осиновявания. Развита е уредбата на отношенията родители-деца. Създадени са нови правила за размера на издръжката, както и за изплащането й от държавата.
След влизането в сила на Семейния кодекс бяха приети множество подзаконови нормативни актове по прилагането му. Факт е и първото изменение на кодекса.
Книгата е съобразена с изпитните изисквания в различните юридически факултети в страната. Тя предлага пълнота, систематичност и изчерпателност в кратка и прецизирана форма, която дава възможност за бърза ориентация в материала и е гарантирано улеснение в подготовката както за семестриалния, така и за държавния изпит по гражданскоправни науки.
Изданието има за цел да подпомогне преди всичко студентите по право, изучаващи дисциплината \"Семейно и наследствено право\", но с оглед на новостите в материята ще бъде полезно и за всички практикуващи юристи.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^