Семейно право на Република България (2010)

Семейно право на Република България (2010)

Семейно право на Република България (2010)

от 27,00 лв 2 оферти
Описание
Ключови думиПраво
Езикбългарски
Брой страници544

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Настоящият учебен лекционен курс представя пълно и систематично семейноправната част от дисциплината "Семейно и наследствено право" в съответствие с разпоредбите на новия Семеен кодекс от 2009 г.
Откроява новите нормативни положения в съпоставка с досегашната уредба.
Съдържа теоретичен анализ, който се опира на утвърдени от десетилетия понятия и догматични конструкции в българското семейно право, като отчита и новите концепции и насоки в развитието на семейноправната наука и съвременната правна действителност.
Опира се широко насъдебната практика, като привлича тълкувателни и правосъдни актове на бившия ВС и на ВКС, които запазват своята актуалност и при действието на новата семейноправна кодификация.
Дава солидна основа за теоретична подготовка на студентите по специалността "Право", но може да бъде полезен и за практикуващи юристи, тъй като в съществени свои части изложението представлява синтез на теория и практика.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^