Сензациите в историята (2011)

Сензациите в историята (2011)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиБългарска история, История
Езикбългарски
Брой страници232

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Най-странната сензация в историята е, че народи, които никой не е знаел в древността, днес се надпреварват да представят себе си за древни и велики. А по същото време в нашите учебници древните българи се описват като незначително номадско племе, въпреки, че готите още в V в. са ги считали за едни от двата най-достойни народа на света, а византийците са наритали тяхната ранна държава при Кавказ с името Стара Велика България.
По подобен начин е изкривена и новата ни история, затова българските армии, които преди 70 години освободиха поробените български земи се наричат с грозното име „Окупационен корпус\". За такива случаи най-много подхожда пословицата „Думите на нечестивците са като гангрена\", записана на старобългарски език в XI в. Прекалено много нечестивци са словоблудствали в храма на нашата история, затова тя е силно изопачена. Някои автори днес се опитват да изтрият от нея тъмните петна, но изпадат често в нови сензационни заблуди. А междувременно над България все повече надвисват черни облаци и по данни на ООН тя е най-бързо намаляващата по население държава в света. Ето , защо, вече е крайно време да си спомним девиза: „Не мъдрувай лукаво!\" И колкото чест и ум са ни останали, да ги съберем за спасението на България.
Затова бе написана тази книга.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^