Шестте рамки на мислене (ISBN: 9789547831216)

Шестте рамки на мислене (ISBN: 9789547831216)
Описание
Ключови думиБизнес, Бизнес, Икономика, Икономика
Езикбългарски
Брой страници160

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Едуард де Боно автор на \"Шестте мислещи шапки\" и \"Как да притежаваме красив ум\"

\"Едуард де Боно е култова фигура в разработване на мощни и нестандартни идеи за изостряне на ума\" - Times

Едуард де Боно е един от най-изтъкнатите бизнес мислители на всички времена, ползващ се със световна известност като пръв авторитет в сферата на творческото мислене и иновациите. Неговите концепции са движеща сила за лидерството, творчеството и рещаването на проблеми.

Едуард де Боно е създадел на концепцията и инструментите за латералното мислене, включено като термин в Oxford Dictionary. Нестандартните му инструменти и методи дават удивителни резултати в за организации и личности в цял свят.

\"Научете се да мислите по-добре от конкурентите си. Идеите са разменната монета на успеха. Те ви отличават от конкуренцията. \"
Едуард де Боно

В днешния пренаситен с факти, цифри и данни свят, как да фокусираме вниманието си, за да извлечем необходимата ни полза от информацията, с която разполагаме? Никога не е било по-лесно да я получим. Но информацията сама по себе си не е достатъчна. Важен е начинът, по който гледаме на онази информация, която е от значение. Как получаваме най-много стойност от нея? Това е една област, която се нуждае от внимание.
Шестте рамки предоставят метод за добиване на повече стойност от информацията. Затова те са важни, колкото и самата информация.
Чрез техниката на шестте рамки, бащата на латералното мислене Едуард де Боно ни показва как съзнателно и преднамерено да насочваме вниманието си, вместо да го оставяме да бъде привлечено от необичайното и нерелевантното за нас. Също както решаваме да се отправим на север, запад или югоизток, можем да изградим рамка за насочване на вниманието и мисленето си. Всяка от рамките представлява посока, към която гледаме. Първо поглеждаме, после забелязваме и тогава отбелязваме това, което виждаме там.
Това е начин да търсим задоволяване на нуждите си. Да търсим стойност. Да търсим интерес. Да търсим точност.
Както всички създадени от де Боно техники, и тази е проста, ефективна и способна изцяло да промени начина ви на мислене и възприемане на информацията.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^