Сигурността - животът на мрежата (2014)

Сигурността - животът на мрежата (2014)

от 25,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиБългарска история, История
Езикбългарски
Брой страници630

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Настоящата книга е първият том от една своеобразна четирилогия. Посветена е на намирането на отговор на въпроса „Що е сигурност?, т. е. стреми се да разсъждава над същността, смисъла и съдържанието на научната категория „сигурност.
В тази книга авторът съчетава изследването на сериозни научни теми с анализа на актуални проблеми на националната и международната сигурност, свързани с навлизането на света, Европа, региона и България в качествено нов тип общество - глобализирано, постмодерно, рисково и мрежово. Мащабът на преживяваните радикални трансформации изправя нашата страна пред много предизвикателства, рискове, опасности и заплахи, за които трябва да изградим система за ранно сигнализиране и превенция и да дадем адекватен, ефективен и своевременен отговор.
Централна тема на монографията са базисни аспекти на Мрежата - мрежов анализ и синтез, мрежови принципи и подходи, мрежова организация и оптимизация, мрежово прогнозиране и планиране. Разглеждат се съвременни разбирания за Мрежата /като Архетип, Патерн, Автопоеза, Среда и Метафора/ и модерни схващания за Сигурността като Мрежата на живота. Изучават се мрежовата парадигма; структурата, динамиката и приложимостта на Мрежата; ролята на мрежовостта и мрежовизацията при дефинирането на главните цели и приоритети на системата за национална сигурност и в основни нейни задачи и отговорности - в т. ч. военно дело, вътрешната сигурност, противодействието на тероризма, борбата с организираната престъпност, както и в управлението при кризи, защитата на критичната инфраструктура и други.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^