Силата на идентичността - том II (2006)

Описание
Ключови думиИкономика, Икономика
Брой страници390
Тегло563

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Във втория том Силата на идентичността от фундаменталната си трилогия Информационната епоха Мануел Кастелс изследва двете големи и конфликтни тенденции, които оформят света днес: глобализацията и идентичността. Революцията в информационните технологии и преструктурирането на капитализма родиха мрежовото общество с глобализация на икономиката, гъвкавост и нестабилност на труда и виртуална култура.
Заедно с динамичната трансформация на капитализма се наблюдават мощни изблици на колективна идентичност. Те оспорват глобализацията от името на културната уникалност и контрола над живота и околната среда. Мануел Кастелс анализира проактивните движения като феминизма и екологизма, които се стремят да трансформират човешките взаимоотношения, и на реактивните движения, окопаващи се в съпротивата в името на Бог, нация, етничност, семейство или местоживеене.
Авторът показва, че фундаменталните категории на съществуването са заплашени от комбинираната, противоречива атака на технико-икономически
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^