Силата на парите (2005)

Силата на парите (2005)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиЧуждоезична, Икономика, Икономика
Езикбългарски
Брой страници558

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Колко от нас са си задавали въпросите кога, къде за първи път са възникнали парите, какво са представлявали, от какво са правени, как са използвани и как са конвертирани при търговските отношения между народите? Книгата "Силата на парите" се е опитала да даде отговор на тези и много други въпроси. Парите са и най-устойчивият паметник, от който е възможно нашите съвременници да узнаят повече за историята и битието на много народи; които не са имали писменост. Авторът е използвал алегорията, че за парите е възможно да се пише само във "вид на приказка". С този специфичен начин на изразяване на тази на пръв поглед сложна и неразбираема за мнозина материя, книгата е насочена към по-широк кръг читатели.
Основно място в книгата заемат въпросите на историята на парите и на банковото дело у нас и в страните с развито пазарно стопанство от древността до наши дни. В изданието авторът проследява зараждането и развитието на монетосеченето по днешните български земи от VI в. пр. Хр. до съвременното парично обращение, осъществявано чрез транзакции по електронен път. За първи път в България, извън тясно специализираната нумизматична книжнина, е направен опит за обстоен преглед на най-ранните парични средства, използвани по нашите земи.
Настоящата книга е интересно четиво и източник на познание, както за хора които се интересуват от история на древността и средновековието, така и за хора, които се интересуват от настоящето - развитието на съвременните валути, структура и обхват на банковата система в България.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^