Синовете на Отца (2003)

Синовете на Отца (2003)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиИстория, Религия
Езикбългарски
Брой страници344

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

В този свят няма нищо случайно. Винаги ще се намери някой или нещо, което да открехне вратата, зад която, може би, е нашето по-добро бъдеще. Въпросът е да разберем това, да намерим сили и смелост, за да прекрачим този праг. Въпросът е да уловим мига!

Тази книга е едно от тези "неща", при това без да се вписва в категории като "религиозна пропаганда", "окултизъм" и прочие. Чрез един достъпен и увлекателен разказ тя ни запознава с живота и делата на съвсем реални исторически личности, канонизирани по-късно от Православната църква за светци. Житията на тези безспорно духовно извисени хора, често звучат като неправдоподобни истории, ала носят в себе си онзи невероятен заряд, който може да бъде поддържан единствено и само от изключително силната вяра. Най-съществените факти и събития от християнската история са вплетени в съответното историческо време и най-важното -поднесени са в техния човешки образ - такъв, какъвто в действителност са имали описваните личности.
Голяма част от тези святи хора днес ние почитаме и с празници - нашите християнски празници, нашите имени дни. Но мнозина от нас дори не знаят защо и как имената им са свързани с тях -едно знание, което би ни дало много. Най-малкото - да се замислим за силата на човешкия дух, за така липсващото ни душевно равновесие, а от там и опората, която може да ни даде само и единствено вярата в Бога.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^