Синът човешки (ISBN: 9789542972426)

Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиИстория, Религия
Езикбългарски
Брой страници408
Тегло480

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Александър Владимирович Мен е роден на 22 януари 1935 г. в гр. Москва. Става дякон на 1 юни 1958 г. , а от 1960 г. е ръкоположен за свещеник. Успоредно със своето енорийско служение успява да завърши задочно Ленинградската семинария и Московската духовна академия.
Прот. Александър Мен започва да пише още в началото на 50-те. По-важните му книги са: В търсене на Пътя, Истината и Живота - история на религите в седем тома, Как да четем Библията, речник по библиология. Със своите многобройни книги и статии и чрез блестящия си проповеднически дар отец Ал. Мен успява в годините на див атеизъм да обърне хиляди хора към Христа. На 9 септември 1990 г. , неделя, прот. Александър Мен е съсечен с брадва на път за енорийската си църква.

Христос е далеч от болезнената екзалтация, от крайния фанатизъм, присъщи на много подвижници и основатели на религии. Една от главните черти на Неговия характер е ведрото благоразумие. Когато говори за необикновени неща, когато призовава към трудни подвизи и мъжество, прави го без лъжлив патос, с лекота. Може да поговори непринудено с хората край кладенеца, или край масата, ала може и да изрече думите, потресли всички: "Аз съм хлябът на живота". Той говори за изпитания и борба, но пак Той пръска навсякъде светлина, преобразявайки и благославяйки живота.
Писателите никога не успяват да създадат убедителен образ на герой, ако не изтъкват и недостатъците му. Евангелистите правят изключение и то не защото са били ненадминати майстори на словото, а защото обрисуват ненадмината Личност. /Александър Мен/
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^