Система на източниците на правото на Европейския съюз (ISBN: 9789540729435)

Система на източниците на правото на Европейския съюз (ISBN: 9789540729435)

от 13,50 лв 2 оферти
Описание
Настоящият труд е първото самостоятелно българско изследване на важната проблематика на източниците на европейското интеграционно право. Той предлага разгърнат систематичен анализ на огромното многообразие различни категории източници и нови теоретични конструкции на изследваните въпроси.
Научните построения са напълно оригинални и не отразяват нито една съществуваща в европейската или в българската правна литература концепция. Изслeдването включва задълбочено представяне на всеки вид източник на Правото на ЕС и завършена единна систематизация. Отделно, макар и накратко, за първи път у нас е представена йерархията на общностните правни източници, представяща оригинален подход и в общоевропейски план. Тази книга допринася съществено за налагането на цялостна единна терминология в разглежданата материя, предложени са завършени дефиниции на някои от категориите източници, преодолени са някои съществуващи обърквания или неясноти в българската, а дори и в чуждестранната литература. Особен акцент е поставен върху практическите аспекти на действието на отделните източници и най вече на последиците за националния съдия.
Специално внимание е отделено на директивите. Трудът разполага с особено богат научен апарат, включващ изобилна съдебна практика и над 90 цитирани чуждестранни съчинения. Всичко това прави изданието особено полезно четиво за практикуващите юристи, администрацията, съдебната власт, студентите и дори медиите.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^