Сивата монохромна керамика от Аполония (2012)

Сивата монохромна керамика от Аполония (2012)

от 27,00 лв 3 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиАлбуми, Антики, Археология, История, Енциклопедия
Езикбългарски
Брой страници236
Тегло979

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Книгата на Красимир Ников изследва монохромната керамика като културно явление в Тракия. В класическа Тракия съдовете със "сив цвят" са формирали основната трапезна категория, изпълнявайки онази роля, която в гръцкия свят е била отредена на керамиката с черен фирнис. Пренебрегвана или фаворизирана, монохромната керамика от късно архаичната и класическата епоха налагаше през годините все по-осезаемо своето присъствие във всички новоткрит или преоткривани тракийски комплекси.
Настоящата монография е посветена на един нов, изключително важен керамичен комплекс, произлизащ от архаичните структури на йонийската колония на Аполония на Черно море, който вероятно ще изиграе съществена роля в изучаването на керамиката от архаичната и класическата епоха както в западночерноморския ареал, така и във вътрешнотракийските територии. В изследването изследваният материал е представен добросъвестно със значими обобщения за керамичните занаяти и вноса на керамични изделия в Аполония и отделните области на антична Тракия. Книгата е забележително събитие в научния живот на българската археологическа школа.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^