Скритото Евангелие. Разкодиране духовното послание на Арамейския Исус (2005)

Скритото Евангелие. Разкодиране духовното послание на Арамейския Исус (2005)

Скритото Евангелие. Разкодиране духовното послание на Арамейския Исус (2005)

от 9,54 лв 4 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиРелигия, Теология
Езикбългарски
Брой страници216

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Арамейският Исус казва, че да живееш добре означава да създадеш своето чувство за време в хармония с природата. Бери плодовете на живота след като се "изпълнят" с аромат, но преди да паднат на земята.
Днес най-сетне можем да разберем какво наистина е казал Исус, и то съвсем навреме, в началото на новото хилядолетие.
Скритото Евангелие не е погребано в пясъците, нито е заключено в тайна библиотека или се дава от нов "месия". Скритото Евангелие е достъпно за всеки. Откриваме го в познатите ни думи на Исус, в нов превод на арамейски - езикът от Близкия Изток, на който е говорил в действителност. Резултатът е: актуално духовно послание, изпълнено с надежда и живот. Проникновеният коментар на Нийл Дъглас - Клотц ни ръководи при прилагане древната мъдрост на Исус в нашето ежедневие.
Всяка глава включва упражнения по медитация и молитви за тялото, които ни помагат да изживеем пряко духовната практика на истинската мистична традиция на Исус, която може да промени живота ни.

Тази книга е подарък за всички, които искат да навлязат в духа на историческия Исус и мистичния Христос. Отдавайки почит към народа от земята на Исус и неговия поетичен език, тя внася необходимия и жив баланс относно "движението на историческия Исус". Книгата опровергава непоклатимите дуалистични преводи на християнските текстове и по този начин провокира и обновява текста на Евангелията, които и след толкова векове звучат новаторски.
Матю Фокс, президент на Университета по духовност на сътворението в Окланд, Калифорния, ко-председател на Наропа-Окланд, автор на "Истинска благословия " и "Идването на космическия Христос"
Тези нови интерпретации на добре познатите ни фрази са дълбоки, проникновени, а понякога и зашеметяващи. Тази книга ще промени начина, по който много хора четат Новия Завет.
д-р Ленард Шлайн, автор на "Азбуката срещу богинята: конфликтът между словото и образа "

Нийл Дъглас - Клотц, доктор, световно известен учен по религиозни науки и психология, е автор на книгите "Космически молитви" и "Мъдростта на пустинята ". В миналото завежда отдела по сравнителна духовност при Колежа на светите имена в Калифорния, а днес изнася лекции по цял свят. Член е на Американската Академия на религията и на Обществото на библейската литература, ръководи работата на Международната федерация за посланието на Суфи. Живее в Единбърг, Шотландия, където ръководи съвместно Института за напреднало обучение и съзнателен живот.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^