Славянско танго (2009)

Славянско танго (2009)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиБиографии, Българска литература
Езикбългарски
Брой страници204

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

... В някакъв момент имах чувството, че танцувам... танго... и бях щастлива... като привидението на майка ми преди няколко години, когато оздравя... Може би и моята душа оздравя... И както в случая с това привидение, не се виждаше с кого точно танцувам виртуално: с полския език... с един млад поляк... или със самата Полша... но важен беше резултатът: чувствах се по-добре.
Това е разказ за една голяма любов... В него има случайности, ревност, обрати и щастлив край... Той е доказателство, че един напълно делничен, прозаичен сюжет постепенно може да се превърне в преживяване, което ни обогатява духовно...

Гергина Дворецка е завършила е софийската 9-та гимназия с преподаване на френски език и Българска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски.
Работи в програма „Христо Ботев на БНР, където през годините е водила младежки, културни, исторически и др. предавания. От 1990 г. досега е автор и водещ на предавания за евроинтеграция, за които е получавала множество награди. За историческите си предавания е отличена с юбилеен медал „1300 години България. През 2006 г. става кавалер на френския орден на Академичните палми за популяризиране на френската култура. Автор на стихосбирките „Понякога е обич, „Човекът, когото си чакал, „Шарени думи, „Сняг и нежност и съавтор на изданието „La francophonie vue et v?cue par les journalistes bulgares. Участник във фотоизложбата „Пет погледа към Полша, организирана от Полския институт в София през 2007 г. Полски език изучава в Полския институт в София (2007-2009 г. ), както и в летните школи за чужденци на Варшавския университет и университета „Мария Кюри-Склодовска в Люблин.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^