Слънчо гледа слънчогледа (0000)

Описание
В „Слънчо гледа слънчогледа са събрани шест от най-забавните стихотворения за деца на Янаки Петров, чудно илюстрирани от Маглена Константинова. Ярките и ритмични текстове провокират фантазията на малките, като разгръщат богати игрови интонации, изненадват със смислови обрати, забавляват се с безкрайните възможности на думите и римите, тананикат, пеят, учудват се, спорят, заливат се от смях... И неусетно превръщат българския език във вълшебно ключе, което отключва магически сили... И нови светове.
------------------------------
Информация за автора
Янаки Петров (1947−1999) е роден в село Голямо Буково, Бургаско. Завършва българска филология в СУ „Св. Кл. Охридски. Работи като миньор, печатарски работник, редактор в издателство „Български художник, списание „Деца, изкуство, книги, алманах „Море. Автор е на стихосбирките „Лирично ято (1975) и „Зимна птица (1978), както и на следните книги за деца под псевдонима Чичо Чичопей: „Чичо Чичопей (1980), „Африканец на комин (1981), „Ловец-храбрец (1985), „Къщичка с огледала (1986), „Робин Бобин (1990) и др. Негови произведения са превеждани на руски, полски, турски, сръбски, чешки и словашки.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^