Смъртта е оправдание за всичко (ISBN: 9789543111435)

Смъртта е оправдание за всичко (ISBN: 9789543111435)

от 9,00 лв 4 оферти

Още оферти

Описание
Ключови думиБългарска литература, Роман
Езикбългарски
Брой страници256
Тегло283

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Двайсет и двегодишната Ирина страда от тежко заболяване и постоянният страх от смъртта я кара да живее дръзко, дори безразсъдно. Сянката, скрила бъдещето й, я тласка да търси смисъла на съществуването на причудливи места. При поредната й необмислена авантюра случайността я среща с изоставения в дом „Майка и дете Вълко, който я защитава в опасна ситуация.

Решена да му помогне, тя убеждава родителите си да го осиновят, а няколко месеца по-късно той й признава, че е влюбен в нея. Странното й приятелство с момчето, което като че идва от друг свят, преобръща представите й, възвръща волята й да се бори с трудностите и й дава нови сили да продължи напред. Светлината и мракът, доброто и злото, надеждата и отчаянието са винаги заедно, но може би тъкмо в това е очарованието на живота.

Красимира Стоева е родена и живее в гр. Пловдив. Завършила е бакалавърска степен по „Социология и магистратура „Бизнес комуникации и връзки с обществеността в ПУ Паисий Хилендарски.

Печелила е отличия от национални конкурси, сред които стипендия на ИК „Пигмалион, награди за разказ и роман в конкурса „Фантастика през 100 очи на ИК „Аргус и награда за фантастичен разказ, базиран на българския фолклор в конкурса „Таласъмия 2009. Има публикации в сборници и в периодичния печат.

Автор е на сборника с фантастични разкази „Снежните пясъци на Хира (ИК „Аргус, 2008) и романите „Уроци по грим и горчив шоколад (ИК „Хермес, 2009), „Седемте живота на Мая (Сдружение „Книги-игри, 2015) и „Лабиринт с разноцветни конци (ИК „Жанет 45, 2015).
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^