Социална динамика и цивилизационно разслояване. Възпроизводство на населението, човешкия капитал и трудовите ресурси в България (ISBN: 9789548177481)

Социална динамика и цивилизационно разслояване. Възпроизводство на населението, човешкия капитал и трудовите ресурси в България (ISBN: 9789548177481)

от 21,60 лв 3 оферти

Офертите за продукта

Описание
Това е мащабна книга, на практика "4 в 1". Четирите раздела тематично са относително самостоятелни, обединени от общите проблеми: за демографската криза и съдбата на българската нация; за социалното поляризиране и устойчивостта на обществото в България; за етническия мир и цивилизационното разслояване; за структурата на човешкия капитал и модернизирането на българската икономика; за нуждата от Ново Българско Възраждане.
Написах тази книга с усещането, че правя нещо важно не само за себе си, не само за близките си, но и за моя народ и нация, за държавата, която продължавам да възприемам като "своя".
Писах тази книга, влагайки разностранната си натрупана култура, методологическа и методическа опитност като социолог и политолог, и още като специалист по обществено управление и социални дейности. По логиката на анализа навлязох и в територии на други фундаментални науки, като демографията и демографската статистика.
Ръководех се от идеята, че в случая следва да съм коректен не към тесните парадигмални области на отделните науки и специфичните им подходи, а към мярата на обекта на моя анализ цялостният процес на възпроизводство на населението в България, възпроизводството на българската народност и на нацията като цяло, на производителната и обществено-продуктив
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^