Социално осигуряване на майчинството (2012)

Социално осигуряване на майчинството (2012)

от 11,20 лв 4 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиПраво, Социални науки
Езикбългарски
Брой страници218
Тегло293

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Монографията е посветена на осигуровката "майчинство" в Държавното обществено осигуряване. Изследвани са особеностите на майчинството като осигурен социален риск, спецификите на осигурителните правоотношения при майчинство и действащата правна уредба в тази област, като е обърнато специално внимание на международните актове и Регламентите на Европейския съюз. Направен е подробен исторически анализ на развитието на правната уредба при майчинство. Основно място е отделено на осигурителните права при майчинство, като за всяко едно от осигурителните обезщетения са посочени неговото специфично предназначение, субекти, предпоставки, размер и продължителност на изплащането. Отделна глава е посветена на реда за реализирането на тези права. Формулирани са редица предложения de lege ferenda, подкрепени с аргументи от сравнително-правния и историко-правния анализ.
Монографията е предназначена за научни работници, преподаватели, студенти, съдии, адвокати и специалисти, работещи в областта на социалното осигуряване.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^