Описание
Античната мъдрост, поднесена в едно модерно повествование!

"Смешни, тъжни, мрачни, жалки и нечистоплътни парчетии (абе, всичко си е в едно – въпрос на възприятие) из живота на неколцина тъпанари и една, дето се мисли за кучка. Което никак не и пречи да е тъпанарка, че и в повече от другите. Има и един, който никак не е тъпанар, само дето е най-простият от всички. В смисъл, че тъпанарите и кучката са образовани – всеки донякъде и според силиците си, а той никак. И за още две кучки става дума, но на тях само задниците им се мяркат из романа, тъй че не си струва да се говори за тях. Не само за задниците им. Изобщо. То и за останалите не си струва да се говори, но няма как. След като животът е населен с хора и всички те шляпат през лайната на живота, налага се. "
Йордан Иванчев

Йордан Иванчев (р. 1949 г. , Бургас) е един от най-талант¬ливите съвременни български белетристи. Получава международна известност с романа си „Цветовете на ужаса, с изключителен успех в Холандия с над 5000 продадени екземпляра и близо 200 представления по драматизацията му. Автор е на разкази, повести и романи – „Навикът да живееш, „Млади и добре опаковани, „Красив като смъртта и др. Романът му „Семейни подробности от края на седмицата е преведен на руски и чешки език. Негови са сценариите на игралния филм „Съдията, както и на редица детски анимационни филми.

"Чрез колоритни художествени индивидуалности Йордан Иванчев задава обобщен вариант на продължаващото нашенско „живеене по ръба... Един художествен свят, в който човек е разломен, похабен и отдавна непринадлежащ на себе си. "
Здравко Дечев
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^