Солунските атентатори (ISBN: 9789548152068)

Солунските атентатори (ISBN: 9789548152068)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиБългарска литература, Художествена литература
Езикбългарски
Брой страници416

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Орце беше дочакал в бръснарницата делото на Киркова. Но и след като се прекъсна газовото осветление в града, той се дигна тежко, като отегчен.
После пропълзя в галерията и пак зачака. Проехтя най-после бомбата на Арсовчето в "Алхамбра". Сега вече нямаше какво да се чака. Орце запали. А тъй като фитилът беше дълъг 15 метра, докато изгори, щеше да фъфле десетина минути, то ... имаше време! Орце запълзя с бързината на гущер, изхвръкна на улицата, видя, че австрийската поща е затворена, и си извади часовника. Но циферблатът не можеше да се следи в тъмнината, уви! Нищо. Младият човек с няколко скока влезе в отоманската банка и възлезе на втория етаж. Той позвъни, блъсна после тревожно стъклената врата на вестибюла и извика на френски:
- Спасявайте се! След пет минути банковото здание ще бъде дигнато във въздуха! И изчезна като фантом.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^