Спомени за хора и събития (2009)

Спомени за хора и събития (2009)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиБиографии, Българска литература
Езикбългарски
Брой страници192

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

По моя път с диригентската палка животът ме срещна с много хора, с които работих и дружих с хора, от които се учих и които ми предаваха своята мъдрост, житейски и професионален опит. Постигнатото от тях и придружаващите ги събития и днес могат да послужат като маяци в новото ни демократично общество.
И когато първата ми книга „Автобиографични разкази " влезе в ръцете на читателите, много от тях ме потърсиха и насърчиха моето перо да продължи да осветлява спомените ми за хора и събития. Затова се опитах в тази книга, която отново написах с много вълнение, да откроя срещите си с някои наши дейци, които не бива да бъдат обгърнати от булото па забравата.
Постарала съм се да разкажа обективно за случки и събития, които са ми направили впечатление и са оставили у мен следа. В написаните страници съм следвала и хронологията на моята биография не за да изтъкна себе си, а за да бъда убедителна и точна. И дано съм успяла да изразя уважението и обичта си към тружениците, които срещнах в творческите си години, защото те помогнаха за оформянето на морала, възгледите и стремежите на моето поколение, застанало пред прага на настъпващия XXI век.
РОСИЦА БАТАЛОВА
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^