Спомени за Катрин Хепбърн (2005)

Описание
Повече от седем десетилетия Катрин Хепбърн е част от културния живот на XX век - филмова звезда, велика театрална актриса и икона на модерната американска жена. Частният й живот, обаче, остава недостъпен за широката публика. "Никога не ме е интересувало какво пишат за мен - казва тя, - стига да не беше истината. " Когато през 1983 г. Скот Бърг, авторът на книгата, за първи път прекрачва прага на къщата й, Катрин е на 75 години. Постепенно между тях се ражда приятелство, което продължава до края на живота й.

Двамата прекарват безброй часове в разговори, в които актрисата откровено разказва за живота си. Скот Бърг не е просто биограф, а част от най-близкия й семеен и приятелски кръг. Незабравими са описанията на уикендите в семейната къща на Кейт във Фенуик, Кънектикът, разказите й за личности от най-романтичните времена на киното. "Освен да си спомня събитията, - пише авторът - г-жа Хепбърн често използваше времето ни заедно, за да разсъждава - упражнение, в което тя не се впускаше с никого другиго. Тази книга има за цел да предаде не толкова моите спомени, колкото нейните. "

Спомени за Катрин Хепбърн е книга за любовта и приятелството, семейството и кариерата, Холивуд и Бродуей. Това е историята на един необикновен живот, живян по собствени правила.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^