Справочник на оръжейния колекционер и любител Т. 6: Шаспо, КРНКА, Бердана (2013)

Справочник на оръжейния колекционер и любител Т. 6: Шаспо, КРНКА, Бердана (2013)

от 20,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиТехнология
Езикбългарски
Брой страници152
Тегло266

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Настоящата книга е част от поредицата "Справочник на оръжейния колекционер и любител". Тя представлява едно естествено продължение на информацията за история на оръжието, предоставена на читателя в предишните пет тома на справочника.
Интересът към историята на пушките и карабините "Шаспо", "Крнка" и "Бердана" е обусловена от факта, че те са свързани с най-драматичните моменти от освобождението на България от турско робство през 1878 г. и отстояването на националната ни независимост през войните на възродената българска държава.
На вниманието на читателя авторът предлага материали относно създаването, особеностите в конструкцията и използването на пушките и карабините "Шаспо", "Крнка" и "Бердана". Те са събирани от различни исторически източници и са съпроводени с авторски анализи и изводи. В книгата е споделен личен опит от реставрирането на описаните оръжия, каквито има в личната оръжейна сбирка на автора.
Книгата е написана на популярен език, с цел по-лесно да бъде възприета от широкия кръг любители на оръжието. В същото време в нея се съдържат технически описания и подробности, представляващи определен интерес от музейните работници, оръжейните експерти, служителите от МВР и правораздавателната система.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^