Справочник за борба с вредните гризачи (2000)

Справочник за борба с вредните гризачи (2000)

Справочник за борба с вредните гризачи (2000)

от 12,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиГрадинарство, Направи сам, Растения, Селско стопанство
Езикбългарски
Брой страници106

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Вредните гризачи създават големи проблеми по целия свят. Навсякъде, където хората строят жилища, гризачите се заселват в тях, като пренасят широк спектър болести, унищожават хранителни запаси, увреждат постройките. Там, където се отглеждат животни или се складират хранителни продукти, гризачите разпространяват болести, унищожават и заразяват продуктите. Те нападат и посевите на полето; и овощните градини; и горските насаждения, като причиняват значителни загуби на реколтата. Понякога опустошават цели области.

Човекът се бори с вредните гризачи в продължение на хилядолетия, като създава все нови и нови средства за унищожаването им, включително и химични (родентициди), повечето от които са много токсични, защото са предназначени да убиват топлокръвни животни. За да се води правилно тази борба, трябва да се опознаят много добре както биологията на гризачите, техните хранителни навици и поведение, така и опасността от отравяне, която крият химичните средства за човека, домашните и дивите животни.

Целта на настоящата книга е да даде основни познания за вредните гризачи, разпространени в България и за съвременните методи за борба с тях в селското стопанство, в складовете, в бита. Представени са разрешените за употреба у нас родентициди с техните предимства и недостатъци по отношение на ефективността и безопасността им.

Справочникът е предназначен да послужи на читателите да осъзнаят важността на проблема с гризачите, понякога подценяван, както и да им помогне да се борят с тези вредители правилно и безопасно.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^