SQL Хакове: Съвети и инструменти за изследване на вашите данни (ISBN: 9789549341225)

SQL Хакове: Съвети и инструменти за изследване на вашите данни (ISBN: 9789549341225)

от 18,00 лв 2 оферти
Описание
Ключови думиИнформатика

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

SQL ХАКОВЕ Съвети и инструменти за изследване на вашите данни
Независимо дали искате само да сортирате данните, които излизат от базата данни, или да извършите сложни изчисления, SQL Хакове разкрива тайните, които експертите по бази данни използват, за да изследват своите данни и да получат необходимите отговори. Книгата включва 100 хака за сортиране, отсяване, преразпределяне и достигане до пределните възможности на традиционния SQL. Тук ще научите как:
Да изпращате SQL команди към вашата база данни от командния ред и от програми
Да използвате допълнителни техники за съединяване, филтриране и групиране, за да подготвите данните за употреба в отчети
Да решавате пъзели чрез SQL
Да извършвате сложни търсения и сортирания на низове, дати и др.
Да настроите своите транзакции, така че потребителите да не си пречат взаимно
Да управлявате потребители и да проверявате промените, които те са въвели в базата данни
Да намалите натоварването на процесора и мрежата с помощта на ефективни алтернативи на често използваните SQL операции
Дори и от години да работите с базите данни, които са представени в тази книга - Access, MySQL, SQL Server, Oracle и PostgreSQL - SQL Хакове ще промени напълно представите ви за надеждните оператори SELECT, INSERT, UPDATE и DELETE.

Андрю Къминг е „пазачът\" на //sqlzoo. net и е автор на „A Gentle Introduction to SQL\". Освен това той е преподавател в Napier University в Единбург, Шотландия.

Д-р Гордън Ръсел е лектор по компютърни науки в Napier University в Единбург, Шотландия. Той преподава бази данни, Linux, мрежи и създава уеб сайтове за обучение, които са съсредоточени върху технологични онлайн среди за обучение.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^