Средновековната българска дипломация (ISBN: 9789543261444)

Средновековната българска дипломация (ISBN: 9789543261444)

от 14,40 лв 2 оферти
Описание
Ключови думиБългарска история, История
Езикбългарски

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Възникването на дипломацията е продължителен процес, чиито корени откриваме в зората на човешката цивилизация. Установено е, че още в първобитните общества постепенно се наложили специфични средства и пътища за мирно регулиране на междуплеменните отношения. Това станало възможно благодарение на съществуващите сходства, както в общественото развитие, така и в обичаите и сакралното право на отделните етноси. С развитието на човешката цивилизация дипломацията непрекъснато променя. Важно значение има и появата на писмеността, която допринесла за усъвършенстването на дипломатическата практика и улеснила контактите между отделните страни.

Проучването на средновековната българска дипломация изисква привличането и анализирането на изворов материал от най-различно естество. В следващите редове си поставяме за цел не толкова да изброим всички извори, имащи отношение къмпоставеения проблем, колкото до систематизираме по-важните от тях съобразно произхода и специфичнитеи м жанрови особености.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^