Стайни растения (2005)

Стайни растения (2005)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиГрадинарство, Растения
Езикбългарски
Брой страници128

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Жилището Ви не може да се превърне в уютен дом без присъствието на стайните растения. Независимо дали са допълнение към Вашия интериор под формата на саксийно цъфтящо растение с кратък декоративен ефект, което се променя през сезоните, или са стари приятели - \"дълголетници\" с постоянно място, те вдъхват Живот на вашето Жизнено пространство.
Вероятно е истина, а може би не е, че растенията се чувстват добре, когато им говорим, но едно е сигурно - те се радват и оценяват добрите грижи. Ако искате растенията ви да са в отличен Вид, трябва да сте запознати с техните естествени условия и да се опитате да посрещнете нуждите им, т. е. да им осигурите почвата, която предпочитат, необходимото количество светлина, почвена и Въздушна Влага, подходяща температура както през зимата, така и през лятото; да съобразите количеството на торовете през годината и всички други специфични изисквания, които те биха могли да имат. В отговор растенията ще ви възнаградят с добър растеж, оформен обем, здрави листа и красиви цветове. Не е доказано дали растенията реагират с нещо повече от изброеното на човешките грижи и дали \"усещат\" вниманието ни, но човекът без съмнение реагира на тяхното присъствие и то го кара да се чувства по-щастлив.
Изборът на етапно растение изисква също толкова внимание, колкото всяка вещ за дома, която купуваме. То трябва да подхожда на интериора, както и само по себе си да впечатлява наблюдателя. При подбора е много важно да се спрете на здрави растения, които ще Живеят достатъчно дълго. Покупката на евтино растение, което загива след седмица — две, е загуба на пари. Преди да решите да купувате, проверявайте за следните дефекти: корени, които излизат извън дренажните отвори на дъното на саксията; повехнали и засъхващи листа; следи от Вредители или болести; тиня или мъхове, покриващи повърхността на субстрата. Избягвайте растения с такива признаци, както и тези, изложени на силно припечни или проветриви места.
Отнасянето на растенията към дома по най-бързия и безопасен начин и аклиматизирането им към интериорната среда е също от изключителна важност. Препоръчително е растението да се опакова добре от продавача в градинския център или разсадник, за да е защитено от течение и за да се намали рискът от механична повреда при пренасянето. Не слагайте растения в багажника на колата си, ако Времето е твърде студено или горещо. Вместо това ги поставете в изправено положение в кутия Вътре В колата. Когато се приберете, веднага разопаковайте растението и го поставете за около седмица на леко засенчено, умерено топло място без течения. Поливайте почвата. Ако в началото опадат няколко листа или се отронят пъпки и цветове, не се притеснявайте прекомерно, тъп като растението най-Вероятно се приспособява към новите условия. През този начален период проверявайте дали то не се е заразило с болести или не е нападнато от вредители.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^