Стар Завет: Еремия. Плач Еремиев (2009)

Описание
Ключови думиРелигия
Езикбългарски
Брой страници354
Тегло425

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Състояние: отлично
Издателство: Български християнски студентски съюз
Град на издаване: София
Преводач: Мартин Райчинов
Налични бройки: повече от 1
Ширина: 142 мм
Височина: 200 мм
Дебелина: 20 мм
Формат: 200/142/20
Корици: меки
Ключови думи: Еремия, Стар Завет коментари, Тиндейл

ВЪВЕДЕНИЕТО към всяка книга дава изчерпателен отговор на въпросите за автора, времето и епохата.
КОМЕНТАРЪТ разглежда библейските книги част по част, като извежда основните теми в тях. След това се обръща към конкретните стихове и обсъжда трудностите при превода и тълкуванието им.

Двете книги, на които ще обърнем внимание в този Коментар, разглеждат едно от най-трагичните събития в историята на избрания народ. Първата книга предлага на читателя картина на безгрижните юдеи в периода преди плена, когато те безсрамно се впускат в най-ужасяващите форми на идолопоклонство, като пренебрегват множеството предупреждения за предстоящо унищожение, дошли от техния сънародник Еремия, с което накрая си нанасят дълго отлаганата беда. Втората книга изявява до известна степен опустошението и агонията, които идват след божествения съд над греха на народа с падането на Ерусалим през 587 г. пр. Хр. Двете заедно формулират богословие на бедствието, съизмеримо с естеството на катастрофата, но със своето ударение върху завета от Синай те посочват също и пътя през страданието към духовното обновление.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^