Статистически методи в поведенческите и социалните науки (2013)

Статистически методи в поведенческите и социалните науки (2013)

от 22,50 лв 4 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиПолитика, Социология
Езикбългарски
Брой страници616
Тегло987

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Красимир Калинов, специалист по приложна статистика, е професор в Нов български университет. Работи върху прилагането на математическата статистика в поведенческите и социалните науки, клиничните изпитвания, емпиричните и епидемиологичните изследвания, статистическия софтуер. Има издадени четири книги и учебни пособия и много статии в български и чуждестранни научни списания.

Книгата запознава с принципите на базовите статистически процедури, използвани в поведенческите и социалните науки, и помага на нематематиците да навлязат в трудната за тях приложна статистика.
Започва с най-елементарните описателни методи и преминава към по-сложните подходи. Дадени са всички нужни формули и дефиниции. Читателят научава не само как да прилага формулите, но и логиката при използването на статистическите методи.

Изложението е традиционно за уводен курс, но съдържа и важни за съвременния подход при прилагането на статистическите методи обяснения, като разкриване на вътрешната логика при проверка на хипотези и връзката с доверителните интервали, по-разширено обсъждане на различните мерки за взаимовръзка, процедурите за множествени сравнения и др.

Упражненията и задачите илюстрират и задълбочават разбирането на методите. Материалът от всяка глава е обобщен в резюме.
В това второ издание към всяка глава са добавени начините за реализиране на разглежданите статистически методи с помощта на SPSS. Подробно е обяснено как се стига до нужните методи и как се интерпретират резултатите, които пакетът показва. Добавен е речник с термините в SPSS.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^