Статски съветник (ISBN: 9789549745665)

Статски съветник (ISBN: 9789549745665)
Описание
Ключови думиКриминале, Роман, Трилър

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Московският губернатор отново е изправен пред тежка криза – на територията на поверената му губерния е убит генерал Храпов, близък на престола, омразен на множащите се противници на държавността. Храпов е убит във влака, на път да поеме новото си назначение – губернатор на сибирските територии. Отговорността за наглото и хладнокръвно престъпление носи вероятно някоя от терористичните групи, които се множат в империята.

Престъпникът е проявил нечувано безочие – не само че убива генерала в непосредствена близост до неговите подчинени и охрана, но се добира до жертвата си, представяйки се за статския съветник Ераст Петрович Фандорин.

Фандорин трябва да спасява своя покровител, стария княз, от гнева на императора и от интригите на петербургската камарила – а има и лични сметки за разчистване с човека, забил кинжал в гърдите на генерал Храпов. Единствената следа са инициалите БГ, гравирани на дръжката на кинжала.

Решава се бъдещето на многовековната империя, която вече е на ръба на пропастта и само крачка я дели от кървавия хаос на революцията.

Бомбените атентати зачестяват. Фандорин е застрашен да стане жертва на политически интриги, на користните планове на кариеристи – за да се озове накрая сам срещу демоничния убиец.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^