„Стихове от Константин Павлов в българската литература (ISBN: 9789545331510)

„Стихове от Константин Павлов в българската литература (ISBN: 9789545331510)

от 13,50 лв 4 оферти

Още оферти

Описание
Ключови думиКритика, Литература
Езикбългарски
Брой страници371
Тегло370

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Сборникът представлява цялостен и многостранен колективен критически прочит на „Стихове – втората книга на Константин Павлов (1933-2008). След сборника „Константин Павлов в българската литература и култура (2009), сега акцентите са поставени върху сюжетите около публикуването и критическата рецепция на „Стихове, върху близкото четене на отделни стихотворения, върху спецификите на лирическите текстове и приносите им за промяната на поетическия език, върху интертекстуалните мрежи, които книгата изплита. В два специални дяла са публикувани архивни документи, осветляващи сложните отношения между цензурата и ръкописния вариант на книгата, между институциите и автора.

-------------------

„Алтернативният канон: Творбите е поредица, реализирана от департамент „Нова българистика на НБУ, която описва и анализира знакови произведения (книги), очертаващи профила на един алтернативен канон от творби на българската литература във времето между 1946 и 1990 г. Това е ангажимент, който пренасочва изследователския фокус – от авторите към техните текстове, за да потърси „повече литература в литературната история и за да представи нови и цялостни тълкувания на онези творби от епохата на Народна република България, които с опозитивната си различност променят българската литература, а заедно с нея – българския човек и българския свят.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^