Стожерът на старата къща (ISBN: 9789542812173)

Стожерът на старата къща (ISBN: 9789542812173)

от 8,50 лв 4 оферти

Още оферти

Описание
Ключови думиНовела, Роман
Езикбългарски

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Иван Николов е роден на 1 ноември 1960 г. в гр. Етрополе. Завършва магистратура по начална педагогика във ВПИ - Благоевград и по образователен мениджмънт в ПУ „Паисий Хилендарски\". Публикува разкази в местния и националния печат. Отличен е с награда за участието си в конкурса за учители творци, организиран от издателствата „Анубис\", „Булвест 2000\" и вестник „Сега\" през 2009 г. \"Стожерът на старата къща\" е първата му самостоятелна книга.
Дебютните разкази на Иван Иванов ухаят на билки и свежо. Авторът ни повежда към своя свят, в който историите са събирани като дъхав букет от пролетни цветя:
- с много нежност;
- с внимание към фините нюанси, към всичките им детайли;
- с наслада от откриването на красивото, одухотвореното, на доброто в българските традиции;
- с радост от всяко нещо, което е оживяло във въображението му - в стресовите делници, в природата, у човека, когато се чувства ограбен от времето и съдбата.
Това са дванадесет разказа, които се четат леко, защото при повечето прозират реални житейски ситуации, на които е вдъхнат живот. Те са свързани с българското преживяване на света, със съхранените стожери на националната ни идентичност, на човешкото в един глобален свят. Някои от персонажите в тази книга обаче не намират своя ^спасителен бряг - те са твърде крехки, несигурни в себе си, неспособни да се справят с изпитанията, на които ги подлага животът. Но герои като Мухата и Дянко не се оплакват, не си присвояват ролята на жертви и оставят усещане за докосване до нещо истинско, понякога предадено леко иронично, игриво, без абстрактни анализи и натрапчиви оценки. Нека се доверим на автора и го последваме в неговия свят!
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^