Страшната народна злочестина (2012)

Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиБиографии, История
Езикбългарски
Брой страници199

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Много и разновидни злочестини са сплотявали нашия многострадален народ: суша, безплодни години, глад, наводнения, градушки, пожари, земетресения, епидемии, войни, погроми, междуособици и пр. , но няма по-страшна и по -ужасна злочестина от тази, която на 14 и 18 април 1928 година изпита населението на хубавата и плодородна Южна България вследствие катастрофалното земетресение.
Целта на моята книга не е да дам художествено описание на преживелиците народни, което, признавам, не е по силите ми, а само да посоча някои имена и факти за бляскаво проявена обществена и международна солидарност, за съвестно изпълнен дълг, за самопожертвователнос т и героизъм, които заслужават похвала и насърчение и трябва да се знаят и сочат за пример на днешната младеж и на идещите след нас поколения.

От автора
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^