Стратегии на бизнеса (ISBN: 9789546443540)

Описание
Четвърто допълнено издание

Бизнес стратегията не е наука или академична дисциплина. Вече не е просто това. Тя е ръководство за оцеляване на давещите се и автопилот за набралите височина. И ако за социално и икономически развитите страни тя все повече се превръща в елемент от общата бизнес култура и от елементарното възпитание, то за нас тя е онази азбука, която би ни позволила да разчетем табелите за изход от окаяното си състояние. Всеки поотделно. А значи и всички заедно.

Функционирането на всяко пазарно стопанство има като своя неотменима предпоставка конкуренцията. Класическите икономически теории за конкуренцията са толкова опростенчески и безполезни и в теоретичен, и в практически порядък, че винаги са били по-скоро пречка, отколкото инструмент за разбирането на този феномен. Те постулират рационално, мотивирано от интереси поведение на отделните индивиди, които си взаимодействат на пазара в условията на някакви безпространственост и безвремие, наречени "съвършена конкуренция". Това допускане и въобще повечето абстракции на икономистите теоретици за конкуренцията са абсолютно несъвместими с реалиите на живота ни. Това може да няма значение за тях. Но определено е съществено за всеки, който по някакъв начин се занимава с бизнес. 
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^