Studii Romani: Избрано, том VII (ISBN: 9789543260645)

Описание
Настоящото издание е донякъде необичайно за България. По причини от различен характер от сравнително дълго време не сме издавали почти нищо в България, а публикациите ни в чужбина (главно в Западна Европа) обикновено са в специализирани научни издания (сборници или периодика), повечето от които са недостъпни за българските библиотеки. затова решихме да подготвим сборник от студии и статии, който да включва избрани наши публикации от последните десетина години, преведени на български език.
Текстовете в сборника са подбрани така, че да представят ключови теми от историята, етнокултурата и фолклора на циганите (в България и на различни места по света, където сме правили своите изследвания през последните три десетилетия). За да може този сборник да изпълнява функциите и на учебно помагало за студенти и докторанти, в него е включена и кратка билиография на базисната научна литература, посветена на циганите (с акцент върху България).
Елена Марушиакова, Веселин Попов
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^