Сун Дзъ и изкуството на войната в бизнеса (2010)

Сун Дзъ и изкуството на войната в бизнеса (2010)

Сун Дзъ и изкуството на войната в бизнеса (2010)

от 14,40 лв 2 оферти
Описание
Ключови думиИкономика, Икономика, Мениджмънт, Право
Езикбългарски
Брой страници328

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

\"Изкуството на войната\" на Сун Дзъ е класически трактат по стратегия с военно и бизнес приложение. Връзката между военните концепции и минали или настоящи военни действия е очевидна. Много по-трудно беше да превъплътим стратегическите концепции на Сун Дзъ в успешни бизнес стратегии. Целта на тази книга е от заложените в \"Изкуството на войната\" концепции и идеи да извлече шест стратегически принципа, които да намерят успешно приложение в света на бизнеса. Тези принципи са придружени с подходящи примери от различни бизнес сфери, които илюстрират директното въздействие на стратегиите върху реално съществуващи компании и организации.

Към написването на тази книга ме подтикна комбинация от три фактора: личните ми прозрения, до които стигнах по време на работата си като бизнес стратег и консултант на голяма световна корпорация; идеите, натрупани в резултат на аматьорския ми интерес към военната история; и влечението ми към философията на Сун Дзъ. Тези три фактора ме накараха да напиша \"Сун Дзъ и изкуството на бизнеса. \"

Читателите сигурно ще са доволни, ако им кажа, че по време на подготвителния и проучвателния етап, доказателствата за безпогрешността на тези принципи ставаха все повече. Например още в самото начало, когато започвах да пиша книгата, използвах примери от сферата на бизнеса, които бяха в процес на развитие. Много от цитираните тук компании бяха в ситуации, чийто краен резултат съвпадна със завършването на книгата. Крайният резултат от дейността на компаниите, чрез които илюстрирах добро или лошо приложение на стратегията, напълно съответстваше на базираната на принципите на Сун Дзъ прогноза. Проблемите на Kmart, AT&T u Philip Morris, както и добрите резултати на Southwest Airlines, нека не изреждам всички, доказаха, че принципите на Сун Дзъ са изключително полезни при погнозиране на успеха или провала на даден бизнес или стратегия. Убеден съм, че ако разберете и намерите правилно приложение на принципите на \"Сун Дзъ и изкуството на бизнеса\", несъмнено ще повярвате в безотказното им действие.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^