Суперкласата (ISBN: 9789546550019)

Суперкласата (ISBN: 9789546550019)
Описание
Ключови думиПолитика, Публицистика, Социология
Брой страници480

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Те са само шест хиляди на планета с шест милиарда души!
 
Проникване в мрежата на деловия, правителствения, военния и културния елит, които предефинират понятието за власт в съвременната глобална ера.
 
Всеки от тях е един на един милион. Те са шест хиляди на планета с шест милиарда души. Управляват правителства, най-големите корпорации, международните финансови крепости, медиите, световните религии и от сянката, в която се намират - най-опасните престъпни и терористични организации. Те са световната суперкласа, те чертаят историята на нашето време.
Днешната суперкласа е достигнала безпрецедентни нива на богатство и власт. Тя се глобализира най-бързо от всички останали групи. Но дали нямат повече общо помежду си, отколкото със собствените си сънародници? Те контролират глобализацията. Но дали влиянието им не подхранва икономическото и социалното неравенство, което разделя света? Какво става на срещите при закрити врати в Давос или на борда на корпоративните самолети на 15 хиляди метра височина? Конспирация или сътрудничество? Сключване на сделки или капризи от скука? Какво е за общественото мнение, ръководещо съдбите ни, възходът на Азия и Латинска Америка? Кой определя правилата на групата хора, която действа отвъд националните законодателства?
 
Дейвид Роткопф е световно признат автор, написал „Да управляваш света: проникване в Съвета за национална сигурност и „Архитектите на американската власт. Той е президент и главен изпълнителен директор на международната консултантска фирма „Гартен Роткопф, гост-учен във „Фондация Карнеги за световен мир, лектор по международни отношение в докторските програми по международни и политически науки на Университета „Калъмбия.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^