Световната история (ISBN: 9789544597115)

Описание
Ключови думиДетски, Енциклопедия
Брой страници96

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

\"Световната история\" е илюстрован пътеводител, който разглежда най-важните събития и тенденции в световната история, както и личностите и обстоятелствата, спомогнали за тяхното формиране. Всеки от осемте раздела обхваща значим период от развитието на човечеството - от най-ранните следи от човешката дейност до сложния свят на ХХ век. В допълнение към основните тексове е представена хронология на световните събития, както и кратки биографии на известни личности. За осветляване на значими събития от миналото са използвани факти от най-различни области - като изкуството, науката и техниката, религията и живота на обикновените хора и великите личности.
Текстът и илюстрациите подтикват към някои поуки, които могат да се извлекат от изучаването на историята. Така например става ясно, че войната рядко урежда проблемите; по-скоро подхранва бъдещи конфликти. Въпреки че историята не се повтаря, сходни ситуации възникват отново и отново. Авторът на \"Световната история\" не смята, че историята на света се изчерпва с историята на западните народи. Енциклопедията показва, че великите цивилизации в Америка и Африка имат значими постижения и че някои азиатски страни са били по-напреднали от европейските.
Възраст: 8+ години.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^