Световните религии в Америка (2008)

Световните религии в Америка (2008)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиРелигия
Езикбългарски
Брой страници496

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Тази книга представя всички световни религии, така, както те процъфтяват навсякъде, но и в техните характерно американски форми (юдаизъм, християнство, ислям, будизъм, индуизъм и пр. ). Към това добавя и специално внимание към "произведените" в самата Америка религии (сциентология, адвентисти от седмия ден, Свидетели на Йехова, Християнска наука, теософия, Светии от последния ден, неопаганизъм и вещерство... ). На всяка вяра е посветена отделна глава, написана от реномиран специалист в областта, който разказва най-напред за самата религия, а след това - и за облика й в днешна Америка. Към това са добавени и разисквания на три въпроса, които засягат всички религии: отношението им с обществото, политиката, жените.

"Ако при срещата си човек от друга религия откриете, че сте способни да разберете какво е важно за него относно религията, в която вярва, тогава тази книга е добра за вас. Целта е да ви помогне да разберете по-добре света, в който живеете, което значи - да разбирате хората, които срещате. "
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^